Header image  

Stran posvečena skupini SIDDHARTA

Pod Odrom

 

 
 

 

Koncert Kranj (24.11.2006) :

Ob osmih je na oder prišla predskupina Tide, ki nas je dodobra ogrela pred koncertom Siddharte. Začeli so s približno 15-minutno zamudo, igrali pa dobri dve uri. 26 komadov, ob katerih smo se spet naskakali. Začelo se je z Mr.Q, s katerim smo se odpravili daleč stran od vsega... Hodili smo po Poti v X, postali smo in se zamislili, koliko sveta je pravzaprav nezlaganega s Plastiko, napili smo se energije Napoja in Klinika. V nadaljevanju nas je ogreval energičen Ohm, za njim pa veličasten T.H.O.R., pri katerem mi vedno najbolj v oči pade osvetljava. Sledile so Domine, za njimi pa je Neznano malo upočasnil tempo. Neznano z odmevom… to sem prvič opazila, super izpade. Zatem je sledila Platina… ''Kranj, prva kitica je vaša!'', nadaljevali pa so z novejšim Homo Carnula. Na polno smo šli z B Mashino in zatem še z Disco Deluxe, ki sta mu sledila Rooskie in Brezokoff, prehod med slednjima dvema se mi je zdel res posrečen. Tempo so spet pomirili s komadom, ki ga pozna večina, Samo Edini, ki smo ga delno odpeli mi, publika, kot poprej Platino. Sledil je še Neon, ki bi mu verjetno lahko rekli presenečenje dneva. Na vrsti je bil moj najljubši komad z najnovejšega albuma, Il A Modras oziroma Modra Sila. Za Il A Modrasom je prišel na vrsto še Ring, pri katerem se je Tomi spet izkazal… ne bi verjela, da lahko že tako glasno petje postane še glasnejše. Sledil je še Rave, za konec prvega dela koncerta pa smo slišali še Male roke. V drugem delu smo bili deležni še 5 komadov, in sicer začeli smo tako, da se nam je zvrtelo od višine s priredbo Od višine se zvrti, nadaljevali z Apokalipso, na sredini konca smo bili deležni še Gnan In ker je vsega dobrega enkrat konec, se je vse skupaj končalo s sexy Trio in za čisto pravi konec smo se pa odpravili še Na sonce. Fantje so se mi zdeli odlično razpoloženi in zelo sproščeni, saj smo videli tudi nekaj plesnih korakov Primoža med Gnan, dvorana pa je bila nabita s pozitivno energijo. Po koncertu smo fantom predali še darilo in se potem umaknili na stran, kjer smo še poklepetali in si potihem obljubili, da se kmalu vidimo še na kakšnem koncertu. (Tekst : Karin)

Koncert Velenje (17.11.2006) :

Dobrih 15 min zamude ob polno osvetljeni dvorani je klicalo k šanku.. in na PIVO. In čeprav to ni bilo LAŠKO, smo nekako preživeli. Ko so na oder prišli NAŠI, je dvorana ponorela. Takega vzdušja že dolgo ne pomnim. Velenjčani so ZAKON. Ni jih sram vpiti in kričati in pokazati svojih čustev. Veselje in radost je bilo čutiti do neba! JA, sem si rekla. Danes smo med sebi sorodnimi. Velenjska dvorana je odmevala od navdušenja, sound je bil boljši kod kdajkoli, tudi jakost in glasnost.. Waaaaaa orgazem za ušesa! Jaz sem seveda pozabila na svoje pivo, saj mi ritem ni dopušcal stati pri miru.. Ne, hlod pa nisem, še posebej ce se priklopim na Siddharta energijo. Fantje so bili izjemno razpoloženi in čutil se je pretok energije med njihovimi prsti na instrumentih in dušami publike.. ja CONNECTION med publiko in SIDDi je bil neizmeren.. In tedaj sem nehote pomislila na izjavo Todda, kitarista Juliette and The Liks, ko je dejal, da so dnevi na odru, ko igraš za publiko, ki te ČUTI, včasih boljši kakor sex...
Benko nas je vse presenetil z nenapovedanim krikom ARIVVVA ANDREEEEEEEE med samimm špilom.. Ja, Speedy Gonzales! Soncek je bil definitivno dobro razpoložen. In zanimiv je bil nenaden Tomijev in Janijev pogled v Benko smeri..
Ja.. definitivno, velenjski koncert je bil ZAKON!
Toda tudi ta je imel svoj konec, a fantje so že pri zahvali omenili, naj jih vendarle počakamo, ker bodo prišli med nas na kakšno PIVO.. Čeprav so nas varnostniki grdo gledali, nas je kar lep šop vztrajal.. in dočakali smo prihod naših ljubljencev..
Mi smo se držali bolj zadaj, saj smo imeli že veliko priložnosti izmenjati par besed z fanti. Medtem ko je bilo tam morje nadobudnih, ki so pridno čakali na podpise in fotografije. (Tekst : Maja)

Koncert Maribor (06.10.2006) :

Pricakovanje - prehitro iskanje kart, jp, tudi to se zgodi... No, glavno, da smo jih dobili. In morda (nekateri) pozabili doma... Dan koncerta, raje bi rekla vecer. Nad Mariborom je visela polna luna. Kot nalašc za Siddharto. Iz dvorane se je že slišalo bobnenje prvih taktov skupine Tide. Glasovi iz dvorane, energijo si lahko kar cutil. V mojih mislih... ?Danes se bo treslo!? Prihod v dvorano, voda morala ostati pred vrati. Nekaj minut cakanja, navdušenje jih je naredilo dosti bolj kratke. In prihod skupine na oder, vlakec je zamudil. Tomijev vokal, podkrepljen z odmevi, vsa cast Janiju. Zame prvo presenecenje koncerta. =) Glasba... težko bi se ji bilo povsem neprepustiti, a vseeno so moje oci pregledovale dvorano. Fantek na ocku, roke dvignjene v ROCK pozdravcek. Aha, tudi "mali" se znajo vživet. Menjavanje luck v dvorani, glede na stil glasbe, preprosto ne znam opisat obcutkov, ko lahko odmisliš ves svet in preprosto... uživaš. GNAN... Nasmeh na mojem obrazu, koncno ga slišim v živo! Pesmi s Petrolee so dopolnjevala majhna presenecenja malo starejših izdelkov - Siddharta. To se je videlo tudi na reakcijah pod odrom. Vsak je želel najti svoj prostor pod soncem, ups, svoj prostor pod odrom & to cim bližje njim, ki so svojo energijo vložili v vse elektricne stvarce & tiste malo manj elektricne. "Tišina" med Višino ... Nismo bili pridni, ker tišina ni bila ravno tiha. =) Tomi, kot ponavadi ve, kaj vžge na katerem koncu SLO. Tu zraven Petrolee še MARIBOR! TOMAŽ ... skrit za drugimi. Tipke preprosto obvlada! BOŠTJAN ... brez bobnov ni ritma, morda le obcutek, kot bi bil na baterije? JANI ... odmev & obvladanje basa z obvladovanjem množice pod njim ... brez besed. TOMI ... besede (tiste izpete) & tiste vmes, za malo umiritve ... nepozabne ... (morda komaj takrat, cisto dojela Trio) PRIMOŽ ... kapica & kitara, brezskrbno sprehajanje po odru, ni razloga za napake. CENE ... in njegov sax. Posebnost, morda zašcitni znak? Kaj še naj napišem? V meni beseda NEPOZABNO! Po prihodu iz BS-a temu preprosto ni oporekati. Novi spomini, novi obrazi, tudi "ogromni" varnostniki, so le kocke, sestavljene v mozaiku tega dne. A en košcek zmeraj manjka, TO BE CONTINUED se imenuje. Za konec 3 besede: JE SE TRESLO! (Tekst: Katja)

Koncert Ljubljanski Grad (31.08.2006) :

Okoli 21:15 se je na Ljubljanskem gradu zaslišal bližajoči se vlak. V bistvu to ni bil pravi vlak, temveč uvodni del četrte avtorske pesmi skupine Siddharta z nove plošče Petrolea. Vsi fani smo že nestrpno čakali, kdaj bodo fantje prišli na oder. In glej jih, kmalu po začetku uvodnega dela so fanjte prišli in odigrali skladbo Mr.Q. Tisočštiristoglavi množici se je zmešalo. Dolgo pričakovana nova turneja se je pričela. Po prvi odigrani skladbi, smo slišali še pesem Ring s plošče Rh-, ki je publiko še bolj ogrel. Ob koncu druge pesmi, smo gledalci za nekaj trenutkov prekinili njihov program in bobnarju Boštjanu zapeli pesem za rojstni dan, katerega je imel dan pred koncertom. Bobnarja skupine smo dodobra presenetili. Zatem je sledila energična pesem Ohm, ki je prva na novi plošči. Naslednji komad je bil T.H.O.R., za njim pa najnovejši singel z nove plošče, Domine, za katerega so še isti teden posneli videospot. Sledila je pesem z naslovom Il a modras (Modra sila). Po koncu te pesmi, se je zaslišal Tomijev glas: »in sedaj, še ena pesem za divjake«. In sledila je pesem Napoj. Po tej poskočni (:D) pesmi je sledila pesem Rave, pod katerim naslovom je skupina izdala tudi singel. Tempo se je umiril.. sledil je miren uvod pesmi Neznano. »di-di-di-dim na-ad, belo rjuho se vali,…«, po tej skladbi pa je tempo ostal miren, kajti sledila ji je skladba Samo edini. Mirno vzdušje se je kmalu spremenilo, ko je skupina zaigrala pesem B Mashina. Po tej pesmi je sledila skladba, ki naj bi bila po pevčevih besedah namenjena vsem, ki jih ne marajo. Ta pesem je bila Plastika. Zatem je sledilo presenečenje. Edina pesem s prve plošče Id, ki so jo tisti večer igrali je prišla na vrsto. Pesmi je naslov Črnobelo, takoj za tem pa še ena fina Tomijeva stvaritev – Disco deluxe. Sledili sta poskočni skladbi Rooskie in Brezokoff. Pred pavzo pa smo slišali še balado Male roke, ki je zadnja pesem na njihovi novi plošči. Sledila je pavza. Po končanem premoru je sledila zelo všečna pesem z naslovom Neon. Za Neonom je sledila skladba, katera govori o bogatih, ki imajo denarja na pretek in o revežih, kateri ga nimajo – Homo Carnula. Konec sveta? Ne, sledila pa je pesem z prav takšnim naslovom – Apokalipsa. Po Apokalipsi je sledil Gnan, kateri vklučuje prijeten jazzovski del, kjer smo znova lahko videli sposobnosti njihovega saksofonista. Za konec koncerta pa je sledila še ena balada, imenovana Tria. (Tekst : Alex)

   
     
Webmaster